Vormingen

Is jouw organisatie op zoek naar een dieper inzicht in armoede? Of wil je graag ontdekken hoe je mensen in een kwetsbare positie beter kan bereiken en betrekken in je werking?

De Zuidpoort organiseert verschillende vormingen  rond thema’s als communicatie, beleid, hulpverlening, … Tijdens deze momenten gaan mensen met en zonder armoede-ervaring in dialoog om elkaars kennis en ervaring te delen. We kiezen voor een persoonlijke aanpak en stemmen ons aanbod -indien mogelijk- af op jouw organisatie.

VOOR WIE?

Onze vormingen zijn gericht op onderwijs, beleid, hulpverlening en de samenleving als geheel, om deze als partners te vinden in de strijd tegen armoede.

OVERZICHT VORMINGEN

Op de pagina’s van de vormingen linken we naar materiaal waarmee je zelfstandig aan de slag kan. Het is onze plicht om onze kennis en informatie vrij te delen, zodat iédereen de kans heeft om hun werking meer toegankelijk te maken voor mensen in een kwetsbare positie. 

Heldere Communicatie

Hoe stel je duidelijke brieven op die de lezer kan begrijpen én hanteren?

Beste Burger

Hoe betrek je mensen in een kwetsbare situatie in beleid?

Armoede

Algemene vorming rond armoede, op basis van de podcast ‘We zijn er’.

Methodisch Werken

Hoe zet je een groepstraject op met mensen in een kwetsbare situatie?

Stressweg

Wat zijn de kenmerken van een goed en sterk hulpverleningsgesprek?

PRAKTISCH

Een vorming duurt gemiddeld 3u en gaat door op een locatie naar keuze.
We kunnen de basisformule ook uitbreiden met oefeningen, intervisie, … en verzorgen met plezier ook een halve of volledige studiedag op maat van jouw organisatie!

De prijzen voor alle vormingen zijn op aanvraag. 

Wil je graag meer informatie of heb je vragen?
Contacteer Steven via 0478 52 92 78 of steven@dezuidpoortgent.be.