Verkiezingen 2024

Dit jaar vinden meerdere verkiezingen plaats. De verschillende verenigingen van het Gents Collectief tegen Armoede merken dat er veel vragen heersen onder de bezoekers. “Moet ik gaan stemmen?” “Hoe gaat dat juist?” “Hoe weet ik op wie ik moet stemmen?” “Haalt het eigenlijk allemaal nog wel iets uit?”

Er is dringend nood aan toegankelijke en overzichtelijke communicatie. We gingen aan de slag en proberen in een groepswerking en via infographics zo veel mogelijk vragen te beantwoorden. De resultaten kan je hieronder vinden en zijn beschikbaar voor iedereen om te delen en gebruiken.

Infographics

Welke verkiezingen zijn er? Hoe moet je stemmen? Waarom is dat belangrijk? Deze en andere vragen beantwoorden we in enkele infographics.

Blog

Elke 2 weken komen we samen met een groep mensen in kwetsbare situaties. We bekijken samen, in aanloop van de lokale verkiezingen, waarover we wakker liggen. Lees er alles over in onze blog.

Stemwijzer wonen

De Wooncoalitie lanceert een stemwijzer om kiezers te informeren over de positie van de politieke partijen tegenover betaalbaar en sociaal wonen.