De Zuidpoort?

samen strijden

SAMEN STRIJDEN

De Zuidpoort wil de situatie van mensen in armoede verbeteren! Er moet meer gebeuren om armoede te bestrijden en mensen met ervaring worden daar te weinig in betrokken. We vragen vaak naar de mening van mensen in armoede rond allerlei thema’s en bezorgen dat aan overheid, beleidsmaker, diensten, …

We organiseren beleidsparticipatie in groep met de Werkgroep Megafoon en de themawerking, en gaan met de beleidsbabbels langs bij verschillende vindplaatsen in de wijk. Zo versterken we de stem van mensen in armoede.

samen zijn

SAMEN ZIJN

De Zuidpoort is een veilige plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Iedereen is welkom: mensen mét armoede-ervaring en mensen zonder armoede-ervaring.

Elke week is er een vast aanbod: ontmoeting en laagdrempelig reisbureau Rap-op-stap. Daarnaast zijn er regelmatig leuke activiteiten, zoals naailessen, uitstapjes en vormingen.

Ontdek het volledige aanbod in onze kalender.

samen werken

SAMEN WERKEN

De hele werking van de Zuidpoort wordt mee gesteund door vrijwilligers. We organiseren samen activiteiten én hebben plezier samen. Wil jij ook vrijwilliger worden?
Hier vind je meer informatie.

Als vereniging waar armen het woord nemen, onderschrijft de Zuidpoort uiteraard de zes wettelijke criteria:

  1. Armen verenigen zich
  2. Armen nemen het woord
  3. Werken aan maatschappelijke emancipatie
  4. Werken aan maatschappelijke structuren (10 grondrechten)
  5. Dialoog en vorming
  6. De vereniging blijft armen zoeken.