cropped-logo_De_Zuidpoort-5.png

Een podcast over armoede

Armoede is overal. En hoewel het alom aanwezig is, blijft het voor velen een ver-van-mijn-bedshow. We zijn er, maar we zijn er nog lang niet.

In deze verhalende podcast gaat De Zuidpoort in gesprek met hun deelnemers, mensen met en zonder armoede-ervaring. Ze delen hun ervaringen en geven hun mening over onder andere gezondheid, politiek en het belang van gezien worden. Daarnaast vertellen verschillende gasten vanuit hun expertise, zoals programmamaker Joris Hessels, klinisch psycholoog Paul Verhaeghe, schrijver Erik Vlaminck en moreel econoom Paul van de Lecq.

www.wezijner.be

Luister

Op donderdag 2 maart viel onze podcast in de prijzen! 

We wonnen de Megafoon van Oikonde, een bekroning van een initiatief dat bijdraagt tot een meer zorgzame samenleving.

Sociaal.net interviewde De Zuidpoort.

Genoten van onze podcast?
Wij kunnen jouw hulp gebruiken bij de verdere verspreiding

We zetten het geld in om onze podcast te laten horen in onder andere culturele centra en scholen, om zo de stem van armoede te versterken.

Luister hier naar alle afleveringen:

Meer info:

Interview Welzijnszorg over armoede

Welzijnszorg vierde in 2019 haar 50e verjaardag in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting en is intussen uitgegroeid tot een beweging. MO* Q&A met Koen Trappeniers, directeur Welzijnszorg ‘Armoede is een complex probleem dat redelijk eenvoudig aan te pakken is. Maar de politieke wil ontbreekt’

Podcast 'Hoe je armoede doorbreekt'

De podcast-serie sluit aan op het gelijknamige boek 'Hoe je armoede doorbreekt'. Dit HAN-boek is geschreven door experts én mensen met ervaringskennis. De 8 aanbevelingen vormen de structuur van het boek en de afleveringen van de podcast-serie.

TV-serie 'Sander en de kloof'

Hoe kan het dat in Nederland de kloof tussen arm en rijk nog steeds bestaat en zelfs groter wordt? In de zesdelige VPRO-serie Sander en de kloof heeft Sander Schimmelpenninck een missie: de vermogens- en kansenongelijkheid in ons land aan de kaak stellen.

Decenniumdoelen 'Komaf met armoede'

Het is perfect mogelijk om armoede op 10 jaar tijd te halveren. Dat is het motto van Decenniumdoelen, een samenwerkingsplatform rond armoede en ongelijkheid. Wij maken van armoede een prioriteit. Dat doen we samen met onze partnerorganisaties, wetenschappers en mensen in en nabij armoede.

Netwerk tegen armoede

In het Netwerk tegen Armoede werken 57 verenigingen, waar mensen in armoede het woord nemen samen met het uiteindelijke doel armoede uit te bannen.

Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting

Het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting is een Belgisch instituut dat in 1999 werd opgericht via een samenwerkingsakkoord tussen de federale staat, de gemeenschappen en de gewesten.