Vorming Armoede

De algemene armoede-vorming informeert over hoe armoede ontstaat en blijft bestaan

Op basis van fragmenten uit de Zuidpoort-podcast ‘We zijn er’ zetten een interactieve vorming rond armoede op. Mensen met armoede-ervaring delen hun kennis en inzichten via een persoonlijke getuigenis.

HOE?

Aan de hand van getuigenissen leggen we uit hoe armoede in elkaar zit en hoe we er als samenleving naar kunnen kijken. We maken theoretische modellen concreet door er mensen uit eigen ervaring over te laten vertellen. 

  • Wat is onze eigen blik op armoede?
  • hoe kijken we zelf naar mensen die armoede of uitsluiting ervaren?
  • Wat kleurt deze blik?

We bespreken stellingen, luisteren naar en bespreken fragmenten uit onze podcast over armoede en gaan vooral in dialoog met mensen die armoede of uitsluiting ervaren.

Deze vorming duurt 2 uur.

HULPMIDDELEN

In de verhalende podcast ‘We zijn er’ gaat De Zuidpoort in gesprek met hun deelnemers, mensen met en zonder armoede-ervaring. Ze delen hun ervaringen en geven hun mening over onder andere gezondheid, politiek en het belang van gezien worden. Daarnaast vertellen verschillende gasten vanuit hun expertise, zoals programmamaker Joris Hessels, klinisch psycholoog Paul Verhaeghe, schrijver Erik Vlaminck en moreel econoom Paul van de Lecq. Luister hier.