We zijn Knack-held van de democratie!

Beste Burger, ons recept voor beleidsparticipatie voor álle burgers, werd verkozen tot Knack-held van de democratie! In oktober begon Knack de zoektocht naar initiatieven die de democratie versterken. Uit 125 inzendingen kwam Beste Burger als sterkste uit de bus.

Met Beste Burger schreef De Zuidpoort een stappenplan voor volwaardige beleidsparticipatie. De jury bekroont dit initiatief omdat het een brug slaat tussen leefwerelden die steeds verder uit elkaar lijken te liggen, burgers actief betrekt bij het beleid en mensen die dreigen af te haken terug laat deelnemen aan de democratie.

En wat hebben we gewonnen? We mogen een onderzoeksproject kiezen dat de redactie zal uitwerken én kregen een grote reportage in het magazine. Voor dat laatste kwam Knack op bezoek in De Zuidpoort voor een interview met Bram, Marianne, Jurgen, Hüyla, An en Steven. 
Lees het artikel hier. Download de pdf hier.