Werelddag van Verzet tegen Armoede 17/10

Binnen exact 2 weken is het 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede. Dan maken wereldwijd een vuist tegen armoede. Dit jaar belichten we het thema gezondheid. Want arm maakt ziek en ziek maakt arm!
Op verschillende plaatsen in Gent zal je gevraagd worden om een tattoo te kleven met daarop ‘sluit armoede uit’. Zo laat je de wereld zien dat je armoede niet aanvaard en kan in gesprek gaan met wie vraagt waarom je nu een tattoo hebt.
In de 3 Gentse Verenigingen Waar Armen Het Woord Nemen horen en zien we dagelijks hoe armoede en een slechte gezondheid hand in hand gaan. Elke weekdag zullen we met jou zo een levensverhaal delen. De verhalen zullen op 17/10 om 19u gebracht worden op Sint-Pietersplein (samen met film en muziek) tijdens de herdenking van de slachtoffers van extreme armoede. We starten met Meryem: