De Stressweg

De Zuidpoort heeft op basis van ervaringen van mensen met armoede ervaring, in kaart gebracht wat de kenmerken zijn van een goed hulpverleningsgesprek.
Dat delen we nu met zoveel mogelijk mensen. Zodat hulpverleners en hulpvragers elkaars leefwereld en verwachtingen beter kennen en zo tot een effectievere hulpverlening kunnen komen.

 

Boekje

Het zakboekje werd het tastbaar resultaat van onze themawerking. Het bevat ervaringen van mensen met armoede-ervaring, de 4 fasen en de 21 kenmerken van een goed hulpverleningsgesprek. Dit boekje brachten we uit samen met een overzichtelijk schema dat uitklapt als een kaart.  Het zakboekje beiden we gratis aan, omdat we geen drempels willen creëren.

 

Klik hier om het boek te downloaden (9 MB).

Theatervoorstelling

We brachten ons resultaat (het zakboekje) op een creatieve en interactieve manier.
Via laagdrempelig, interactief theater brachten mensen met armoede-ervaring op een constructieve en ludieke manier hun ervaringen. De groep wordt begeleid door de theatermakers Sjoerd en Job van ‘Bovenste Knoopje Open’. Het theaterstuk werd zo opgebouwd dat de toeschouwers rijker naar buiten gaan, met nieuwe inzichten. We wouden namelijk aantonen hoe een hulpverleningsgesprek anders kunnen. We lieten we het publiek ervaren wat het verschil maakt en waarom het zo belangrijk is dat er op een goede manier naar mensen met armoede ervaring geluisterd wordt.
Vanaf september zijn we gestart met een groep mensen met armoede ervaring aan een theaterproject. De voorstelling was 2x te zien in bij NTGent Arca theater op 22/12/2017. 400 mensen kwamen deelnemen.

Je kan de volledig voorstelling (1 uur) hier bekijken:

Vorming

In 2018 werken een vorming voor hulpverleners uit. Zodra je ze kan boeken, lees je het hier. Intussen kan je jouw interesse al doorgeven door hier te klikken.