Strip

In deze strip vertellen mensen in armoede welke stress armoede veroorzaakt en welke mogelijkheden ze hebben om ermee om te gaan.

De aanhoudende zorgen om te overleven zijn slopend. samen hebben we gezocht naar oplossingen waar we zelf kunnen aan meebouwen.
Iedereen een volwaardig inkomen geven zou er natuurlijk voor zorgen dat mensen veel minder stress hebben. Maar op korte termijn kunnen andere initiatieven al een deel van de stress aanpakken.
Daarom hebben we naar elkaars ervaringen geluisterd en gehoord tegen welke muren we opbotsen, welke deuren gesloten blijven of welke sleutels we al gevonden hebben.

In die ervaringen gingen we samen op zoek naar een rode draad. Iets wat we willen veranderen. We komen los van de persoonlijke ervaring en zoeken welke structuur de stress veroorzaakt of in stand houdt.

Daarna onderzochten we samen wie de sleutel tot verandering in handen heeft. diegene die daadwerkelijk iets zou kunnen veranderen aan het structureel probleem. Daarom gingen we een samenwerking aan met veel buurtpartners en de Stad Gent.

Dat is in een notendop onze themawerking van de afgelopen 3 jaren. Om u inzicht te geven in onze lange weg met kronkels én resultaten, hebben we ons verhaal op een aangename manier voor u opgetekend.

Veel leesplezier!