Onze plannen voor 2024

Op zaterdag 13 januari zetten we het nieuwe jaar feestelijk in met een Nieuwjaarsreceptie. We ontvingen vrijwilligers en bezoekers in De Serre met lekkere hapjes, frisse drankjes en leuke muziek. Een gezellige voormiddag en het ideale moment om onze plannen voor 2024 kort te presenteren.

Enkele focuspunten:

  • De (lokale en federale) verkiezingen worden een belangrijk thema in 2024. We willen mensen in een kwetsbare positie zo goed mogelijk informeren. Over de verschillende partijen maar ook over de stemprocedure.
  • Daarnaast blijven we ook inzetten op afval in Nieuw Gent. Een werkgroep van buurtbewoners verzamelt problemen én oplossingen en gaat in dialoog met o.a. IVAGO, Mooimakers en Stad Gent.
  • De Zuidpoort is 1 van de uitgekozen 45 projecten om kinderarmoede te bestrijden. Medewerkers Esther en Manon organiseren de komende 2 jaar beleidsbabbels met gezinnen uit de buurt. We gaan met hen in gesprek rond verschillende thema’s, zoals onderwijs, welzijn, vrije tijd en leefbaarheid. Dit doen we in samenwerking met een opgroeicoach. Het doel is om het bestaande aanbod meer laagdrempelig en bekend te maken voor gezinnen met armoede-ervaring. Hiervoor gaan we allemaal sámen aan de slag, zowel organisaties als de gezinnen. Zo combineren we professionele kennis met ervaringskennis.
     
  • 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede wordt dit jaar anders aangepakt. We zitten nog volop in brainstorm-fase, dus meer info volgt later.
  • We zetten meer in op vormingen. We betrekken hierin personen met armoede-ervaring als ervaringsdeskundigen.
  • We gaan voor heldere communicatie rond onze werking. Zo kan iedereen beter begrijpen waarmee we bezig zijn, waarom we dat doen en wat de resultaten zijn.

De plannen voor 2024 kan je hier in pdf-vorm downloaden.

Onderaan deze post vind je enkele sfeerbeelden van de Nieuwjaarsreceptie!