Volksparlement en radio Open Geest

Vorige zaterdag stond helemaal in het teken van mentale gezondheid.

In de voormiddag was er volksparlement. Minister Hilde Crevits en schepen Rudy Coddens sloten aan. Ervaringsdeskundige en bezoeker Bram vertelde hen over zijn leven en de tegenslagen die hij meemaakte. Ook ervaringsdeskundigen Magda en Belinda uit De Serre kwamen aan bod. 

We overhandigden ook een signalenbundel ‘Psychische kwetsbaarheid in relatie tot sociale hoogbouw’ aan minister Crevits.

Nadien konden de bezoekers deelnemen aan speeddates rond geestelijke gezondheidszorg. Het waren korte gesprekken waarbij we ingingen op hoe het écht met iemand gaat. Dit gebeurde aan de hand van een aantal eenvoudige vragen, zoals “Wat heb je nodig als het minder goed gaat met jou?”,  “Hoe ben je opgestaan vanmorgen?” of “Wanneer was je laatst echt gelukkig?”. Deze directe vragen zorgden ervoor dat mensen zich meer openstelden en leidden tot mooie en open gesprekken.

Emma was te gast bij Radio Open Geest en had het over onze podcast We zijn er. Ze liet er  het kort fragment van Vanessa horen. Ook Manon kwam aan het woord, over de werking van De Serre, en de belangrijke rol van (sociale) activering.

Esther en Emma op het Parlement
Speeddates over geestlijke gezondheid