Volksraadpleging is een succes

De Gentse volksraadpleging over betaalbaar wonen van afgelopen zondag was een succes! Het nodige aantal stemmen werd behaald en de uitslag was 2x een overduidelijke ja!

Wij willen graag iedereen bedanken die ging stemmen. Samen sturen we een duidelijk signaal naar het Gentse stadsbestuur: wij willen een sociaal en betaalbaar woonbeleid!

De Zuidpoort en Campus Atelier trokken ’s ochtends rond in de buurt om bewoners te informeren over de stemming en de vragen. Op die manier probeerden we nog meer mensen te bereiken en hen aan te moedigen om te gaan stemmen.

Verschillende medewerkers en vrijwilligers van De Zuidpoort waren aanwezig aan een stembureau in onze buurt. Mensen konden er terecht voor extra uitleg over de vragen van de volksraadpleging, of voor een warme tas koffie.

Hieronder een kort fragment van HLN.