17 oktober komt dichterbij

2.144.000 landgenoten of 18,7% van de Belgische bevolking loopt risico op armoede of sociale uitsluiting (AROPE). Dat blijkt uit de armoedecijfers voor 2022 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde op basis van de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (EU-SILC).
 

En toch is armoede voor veel mensen nog altijd een ver-van-mijn-bed-show.

17 oktober, werelddag van het verzet tegen armoede, komt dichterbij. We selecteerden 5 fragmenten uit onze podcast We zijn er om te delen. 5 korte maar krachtige citaten over armoede. 

Verspreid ze in je persoonlijk netwerk en gebruik ze massaal als opener voor jullie website, nieuwsbrief of socials. Samen verspreiden we de boodschap dat armoede en uitsluiting niet aanvaardbaar zijn in onze samenleving!

OVER DE PODCAST

We zijn er, maar we zijn er nog lang niet. In de verhalende podcast gaat De Zuidpoort in gesprek met hun deelnemers, mensen met en zonder armoede-ervaring. Ze delen hun ervaringen en geven hun mening over onder andere gezondheid, politiek en het belang van gezien worden. Daarnaast vertellen verschillende gasten vanuit hun expertise, zoals programmamaker Joris Hessels, klinisch psycholoog Paul Verhaeghe, schrijver Erik Vlaminck en moreel econoom Paul van de Lecq.

Beluister de podcast hier.