Een nieuwe huisstijl

Het was je misschien al opgevallen op onze website… De Zuidpoort heeft een nieuw logo! We zijn er al een tijdje mee bezig achter de schermen, en nu kunnen we het eindelijk delen met de buitenwereld. Naast het logo voeren we ook een nieuwe huisstijl in. Dit gebeurt stap voor stap, in de loop van de komende maanden, zodat de bezoekers tijd hebben om aan de nieuwe look te wennen.

Een huisstijl is de visuele identiteit die in alle communicatie gebruikt wordt, zoals posters, flyers, website, presentaties, … Alles is in dezelfde stijl en past dus bij elkaar.

WAAROM?

Een huisstijl heeft enkele voordelen:

  • Een huisstijl zorgt voor herkenbaarheid. Niet enkel voor onze bezoekers, maar ook voor andere organisaties. Doordat al onze communicatie dezelfde stijl heeft, kunnen geïnteresseerden gemakkelijk onze flyers, brochures, posters, … onderscheiden van die van anderen.

  • Een verzorgde huisstijl zorgt voor een professionele uitstraling.

  • Het team wint tijd. Waar voordien elk ontwerp van nul werd gemaakt, zijn er nu basisontwerpen en duidelijke richtlijnen.

  • De Zuidpoort had eigenlijk geen huisstijl. Er was enkel een logo en alle drukwerk zag er heel uiteenlopend uit. Bovendien was het vorige logo 20 jaar oud. Dringend tijd voor vernieuwing dus!