Doe je mee op 17 oktober?

De voorbije maanden hebben we samen met verschillende Gentse organisaties samengewerkt rond de wooncrisis. We kwamen tot 30 eisen om het recht op betaalbaar wonen en menswaardige opvang voor iedereen te realiseren.

Op 10 oktober trokken we richting Brussel, naar het kabinet van Vlaams minister van Wonen, Matthias Diependaele.  We tekenden 800 (afwasbare) krijtfiguren, symbool voor het toenemend aantal mensen in dak- en thuisloosheid en de 180.000 gezinnen die op een sociale woning wachten. Daarna gingen we op gesprek met minister Diependaele om onze eisen te overhandigen.

Op 17 oktober, de Werelddag van het Verzet tegen Armoede, willen we deze eisen nog meer aandacht geven. Hiervoor kunnen we jouw hulp gebruiken!

We willen zoveel mogelijk mensen samenbrengen onder de Stadshal. Samen vormen we één beeld dat oproept tot actie. Zo willen we met zoveel mogelijk mensen laten zien dat een warm woonbeleid nodig is. Waar iedereen toegang heeft tot een veilig en degelijk dak boven het hoofd.

Kom dus naar de Stadshal vanaf 16u30. Om 17u maken we één groot beeld.

Met hoe meer we zijn, hoe luider het signaal. En hoe luider het signaal, hoe sneller er actie zal komen vanuit de politiek.

HET PROGRAMMA VOOR 17/10

11u – 12u30: herdenking van slachtoffers van armoede en uitsluiting
(steen van de mensenrechten, Sint-Pietersplein)

15u30: onze vrijwilligers spreken voorbijgangers aan rond het woonthema (Stadshal)

16u45: verzamelen voor de publieksactie (Stadshal)

17u: beeld vormen en filmen

17u15: overhandigen van de eisen aan het stadsbestuur

17h30: einde

op bezoek bij het kabinet van Vlaams minister van wonen, Matthias Diependaele