Examenvraag over De Zuidpoort en ander goed nieuws!

De StressWeg op de snelweg!

In Hogent gingen ze volop aan de slag met onze StressWeg!
300 Studenten kregen de opdracht het boek te lezen. Daarna gingen ze erover in gesprek in de les. Op hun examen kregen ze een situatieschets van een gesprek met daarbij de vraag welke elementen uit de luister-fase het gesprek hadden kunnen versterken.

Ook Artevelde Hogeschool contacteerde ons! 10 Docenten komen bij ons een train-de-trainer volgen. Volgend schooljaar zullen 300 studenten les krijgen over de Stressweg.

En er volgt nog veel meer! Een studiedag voor de onthaalmedewerkers van OCMW, CAW en mutualiteiten, een studiedag voor Pleegzorg, 2 pedagogische studiedagen, enzovoort. Ook WoninGent bekijkt wat mogelijk is.

Zo zullen we alleen in 2019 al bijna 1000 (toekomstige) hulpverleners grondig laten kennismaken met de StressWEG!! (waar blijft die emoticon voor TROTS?)

Vorming De StressWeg

En jij kan de volgende zijn!
Op 23 september kan je mee op reis op de StressWeg. 
Dan nemen we tijd, we staan soms stil, maar houden er ook stevig de pas in. 
Voor we vertrekken maken we tijd om te luisteren. We kijken samen naar de verfilming van het verteltheater Radio StressWeg. We dompelen jou onder in de leefwereld van mensen in armoede.

Vervolgens overloopt de reisleider de wandelroute en kunnen we starten. Het eerste stuk gaat bergop. We hebben aandacht voor alle obstakels op weg naar een sterk gesprek. Daarna onderzoeken we samen hoe we de weg gemakkelijker kunnen maken en wat daarvoor nodig is. 
Je gaat naar huis met een persoonlijke wandelroute die zal leiden tot sterke gesprekken.

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

In gesprek met koningin Mathilde

Naar aanleiding van onze Federale Prijs Armoedebestrijding, gaan we in september naar het koninklijk paleis. Koningin Mathilde nodigde ons uit voor een gesprek over armoedebestrijding.