Experiment: 1 bijeenkomst, 4 verslagen

Dat we in De Zuidpoort graag eens experimenteren, hoef ik je niet meer te vertellen. Telkens met de bedoeling zoveel mogelijk mensen te betrekken bij wat we doen.

Sinds deze week zullen we van elke bijeenkomst van de themawerking (over beleidsparticipatie) minsten 4 soorten verslagen hebben.

Hier alvast een voorbeeld van 4 februari. De anderen volgen gauw.Verslagen bijeenkomst maandag 4 februari
Klik op een kruisje om het gewenste stuk te bekijken

Matti schrijft Maria (brief)
Gent, 4 februari 2019

Dag Maria,

Vandaag naar De Zuidpoort geweest in Nieuw Gent. Met een bende hebben we gekeken hoe politiekers beter naar ons kunnen luisteren. En hoe wij (de armen) nog luider kunnen roepen, zodat ze wel moeten luisteren. Moesten ze goe weten hoe we leven, ze zouden wel luisteren. Maar ze weten het niet hé.

Daarachter naar Entr geweest. Dat restaurant recht tegenover De Centrale. Zijn er nog gemakkelijk geraakt met bus 5. ’t OCMW had ons uitgenodigd om ons gedacht te komen zeggen over het Gentse Armoedebeleidsplan. Per thema was er een tafel. Een over wonen, onderwijs, werk, mobiliteit, … Veel schoon volk gezien. Alles samen meer dan 100 man. Onze nieuwe burgemeester en een batterij schepenen.

’t Heeft al zekers een halfuur geduurd eer dat we konden gaan zitten. Want ja, De Zuidpoort was voorbereid voor het thema beleidsparticipatie. En dus wilden we samen zitten. ’t Was geen avans om mijn gedacht te gaan zeggen over onderwijs, want daar heb ik nog geen gedacht van.

Maar bon, we hebben alles kunnen zeggen wat we wouden. En er is goed geluisterd naar elkaar. Den dessert tijdens de pauze mocht er zekers zijn! Daarachter deden we nog een uurke verder.

Ze zullen misschien we verschoten zijn dat ik zo kwaad werd op een moment. Maar ik ben ’t beu om te zwijgen. Het wordt tijd dat zij eens zwijgen en luisteren. En iets doen. Want soms luistert er ene, maar dat wil nog niet zeggen dat er iets verandert.

Ze moeten anders ook niet van mij verwachten dat ik 60 bladzijden tekst ga lezen. Ik zou wel willen weten wat er allemaal in dat bestuursakkoord staat. Maar dat is erover. Al die onnozeletijd op TV, ze zouden er beter eens ne film van maken.

Enfin, we hebben daar afgesproken da we in De Zuidpoort verder zullen peizen over hoe alle Gentenaars mee kunnen doen.

Benieuwd hoe we dat gaan doen …

Groeten, Mattie

Matti schrijft Maria (ingesproken)
Tekening
Voorbereiding vanuit De Zuidpoort
Getekend verslag tijdens de overlegtafel bij OCMW
Getekend verslag tijdens de overlegtafel bij OCMW
Verslag

Klik hier om het volledige verslag te downloaden en lezen. Het stukje over onze groep vind je van pagina 8 tot en met 11.