Bezoek aan het UZ

“Een delegatie ‘zuidpoorters’ nam op 17 maart deel aan de opendeurdag van het UZ Gent. Thema van de dag was :’Ons fascinerende brein. Een interactief parcours door het UZ Gent’.  We begonnen ons bezoek in de Dienst Radiologie waar men alles vertelde rond hersenonderzoek en we live een heuse hersenscan konden meemaken. Na een ommetje bij de Dienst Oogheelkunde en de Dienst Neus, keel -en oorheelkunde, kwamen we via de unieke en zeer mooie campusader in het kinderziekenhuis terecht. Het is erg als mensen ziek worden maar als het kinderen zijn, is het dubbel zo aangrijpend. We trokken dan ook in alle stilte naar K12 voor een bezoek aan de dienst Neurochirurgie. Verpleegkundigen en dokters gaven goed en duidelijk uitleg over dementie, epilepsie, slaapproblemen, migraine en andere mogelijke kwalen die met onze hersenen te maken hebben. Het slot van ons bezoek was in het Revalidatiecentrum. Daar toonde een ingenieur ons hoe men er in slaagt om mensen te laten bewegen door ze onder te dompelen in ‘virtual reality’ : fantastisch knap gevonden. Het UZ Gent is een unieke buur die zorg draagt voor mensen en die hard zijn best doet om mensen met mentale en lichamelijke problemen weer beter te maken. Het is een buur die we moeten koesteren.”