Kapsalon, chocolade, armoede

We krijgen veel vragen om te praten over armoede. Helaas kunnen we daar wegens te kort aan tijd zelden op ingaan. Maar de vraag van 2 9-jarigen sprong er toch uit!

Van hun juf kregen ze de opdracht om een plaats te bezoeken waar ze meer willen over weten. Een oefening om een afspraak te maken, vragen voor te bereiden, vragen te stellen, enz. De leerlingen kozen voor een kapsalon, een chocolatier en … een armoedevereniging!!

Ze vonden het spannend. Maar ik ook! Hoe leg je die complexe problematiek uit aan kinderen? Gelukkig hadden ze een mindmap (!) met vragen gemaakt. Samen met dominosteentjes en taart hebben we 1,5u gepraat over armoede!

Nu laten ze alles wat bezinken en maken ze een Powerpoint-presentatie (!) voor hun klas. We kijken er naar uit!

Achteraf maakten ze nog een geschenk in onze tuin 🙂