Eenzame sokken wandeling tvv De zuidpoort #WarmsteWeek

We doen de 2de De Eenzame Sokken Club (ESC)-wandeling in de warmste week voor het goede doel, tvv van De Zuidpoort vzw. Deze Vereniging Waar Armen Het Woord Nemen geeft mensen een stem die anders niet gehoord worden. Samen helpen ze armoede de wereld uit.

Het is een wandeling (5km) in groep in de Bourgoyen-Ossemeersen in Gent met iedereen die wil, maar wel elk met een 1 op 1 (onbekende) wandel-en praatpartner.

*** Hoe gaat dat concreet in zijn werk? ***
Iedereen die mee wil doen, brengt een ‘eenzame sok’ mee. Je weet wel zo een sok die zijn partner verloren is in de was en plas 😉
Vòòr de wandeling gooit iedereen zijn eenzame sok in een zak waar een onschuldige hand er dan telkens 2 sokken samen uit trekt.
De eigenaars van deze sokken worden wandel -en gesprekspartner voor deze wandeling.
Alle eenzame sokken worden zo opnieuw samengesteld, alleszins voor de duur van deze wandeling;)
Zo ontmoet je nog eens een (tot dan nog) onbekende mens en doe je eens iets wat je nog nooit deed!
Voor alle mensen die openstaan voor iets en iemand nieuw, zonder hokjes of verwachtingen.

We zien jullie graag zaterdag 22 december om 14u aan de hoofdingang van ‘De Bourgoyen’ mét jullie eenzame sok!
Aangezien we deze wandeling van de eenzame sokken club doen nav het goed doel in de warmste week, is het de bedoeling dat je deze keer je sok opvult met het bedrag dat je wil geven aan ons goed doel, ‘De Zuidpoort’.

Er zullen ook een aantal mensen van de Zuidpoort deelnemen aan de wandeling. Om niemand uit te sluiten, is de bijdrage vrij. Onze richtprijs is wel 15 euro, maar iedereen geeft wat hij of zij kan geven. De centjes worden dan voor de wandeling eerst ergens apart door de organisatie uit alle sokken gehaald en verzameld. En dan kunnen we sàmen op stap!
En nadien uiteraard allemaal ene drinken:)