VRT wordt zwarte sneeuw – antenne stopt

VRT laat weten dat ze per 1 december stoppen met uitzenden via antenne (klik hier voor hun uitleg). Wij horen graag wat jij daarvan vindt en of dit betekent dat je binnen een paar maanden niet meer naar TV zal kunnen kijken.

Via antenne kijken meer dan 50.000 gezinnen gratis naar de openbare omroep (één, Canvas en Ketnet). Volgens VRT is de stopzetting geen probleem omdat alles online te bekijken is. Online, via internet dus. Rekening houdend met het grote verbruik daarvan, komt dat op meer dan 30 euro per maand extra kosten (ja, rekening houdend met sociaal tarief)!

VRT zegt nochtans er voor iedereen te zijn. Eén van hun basiswaarden is namelijk ‘voor iedereen en iedereen mee’. Dat staat in de beheersovereenkomst (daar wordt overeengekomen hoeveel geld ze krijgen van de overheid). Een beetje verder lees je ook:

” Strategisch Doel 1. Voor iedereen relevant
De VRT is de publieke omroep van en voor iedereen. Als publieke omroep van alle Vlamingen moet de VRT met een publiek, waardegedreven aanbod dan ook alle Vlamingen bereiken om haar maatschappelijke impact te realiseren. De publieke omroep is er voor alle doelgroepen die we onderscheiden op basis van leeftijd, gender, opleidingsniveau, sociaal-economische achtergrond, handicap, seksuele geaardheid en afkomst. “