Ondanks dat de weergoden ons niet goed gezind waren hebben een aantal fietsers toch de regen getrotseerd. Met hier en daar toch een zonnestraal was het een fantastische zomer uitstap! (of was het nu een herfst uitstap?)

Nat en droog
Fietstocht, zaterdag 12 augustus: regen. Met 7 van de 10 ingeschrevenen besluiten we binnen in de Zuidpoort af te wachten, pannenkoeken te bakken, spellen te spelen. Door omstandigheden is er geen sleutel; Annemie rijdt om de hare. Maar we hebben onze koffie nog niet helemaal op of het weer klaart uit.
We plannen een halve tocht, nadat Wesley is geland, die bij Max Mobile een fiets met lekke band meekreeg en die dus moest laten vervangen. Hij had dat aanvankelijk niet in de gaten, was in volle vaart al vertrokken. De zon komt er warempel door en we rijden tussen groen en velden, langs de door Inge en Bart uitgestippelde fietsknooppunten. Jean-Marie heeft soms wat moeite om zijn elektrisch ‘paard’ in toom te houden, maar dat betert. Halverwege krijgt Marijke een platte band. Achterop bij Bart, fiets aan de hand mee, rijden we dan door naar Doornhammeke. Daar onder de prachtige notenboom eten we onze picknick, drinken we onze Zuidpoorttractatie.
Een vriendelijke klant, Cyriel, is bereid om met verschillende toestellen groepsfoto’s te maken, wat hij overvloedig doet. Tevreden en voldaan teruggereden naar de Zuidpoort. Daar, onder Ketty’s toezicht, worden dan de voorziene pannenkoeken gebakken en gegeten: heerlijk! Annemie heeft intussen Marijke opgehaald, met fiets-en-al in haar auto als redder in nood. Gezamenlijk afscheid aan Max Mobile: iedereen content, vooral ook Bart die onze uitstap zo goed geregeld en begeleid heeft. De paar regendruppels die we kregen zijn echt niet de moeite geweest. Tof!
Marijke