Waar zijn we mee bezig?

De afgelopen tijd was het hier wat stiller. En met ‘hier’ bedoelen we op de website. In De Zuidpoort was het alles behalve stil:

In De Zuidpoort:

Themawerk

Ons materiaal over ‘Stress verminderen bij mensen die om hulp vragen‘ is nu echt bijna af. We hebben een mooi schema en goede teksten. Nu bekijken we hoe we het de wereld insturen. We voorzien alvast:

  • Een webiste
  • Zakboekjes met uitklapbaar schema
  • Een groot lanceermoment (najaar)
  • Dialoogmomenten met groepen
  • Vormingen (train de trainer)
  • Gesprekken met hogescholen om het op te nemen in hun programma

Onze voorlopig versie kan je hieronder downloaden (klik op de afbeeldingen). Wordt vervolgd!

Schermafbeelding 2016-01-15 om 16.25.07 Schermafbeelding 2016-01-15 om 16.25.26

Werelddag van Verzet tegen Armoede

IMG_20160408_103745-217 oktober lijkt ver weg, maar gisteren kwamen we opnieuw samen om te bekijken hoe we de volgende editie vormgeven (met BMLIK, De Sloep, InGent,  KRAS, OCMW Gent, Samenlevingsopbouw Gent SIVI, Samenlevingsopbouw Gent en Stad Gent).
 
 

Labo

logo_labovzw5-e1367008291859Sinds dit weekend wonen we met 2 onder 1 dak! LABO staat voor “Leren, Ageren, Bewegen en Organiseren”. Aan de hand creatieve manieren zetten ze mensen in beweging om op die manier de wereld te voorzien van een kritische stem. De link met De Zuidpoort ligt dus voor de hand. Je kan hen ook volgen op Facebook.

Opendeurdag 21 mei

Naar jaarlijkse gewoonte mag je je opnieuw verlekkeren op een tuinfeest, voorstellingen, kennismakingen en pannenkoeken!

Pretloket

Het Pretloket heeft een erg geslaagde activiteit achter de rug. We gingen in groep bowlen in de Overpoort. Sfeer verzekerd!
bowlen

Vrijwilligerswerk

feeeWe zijn met meer en meer. Ook met meer vrijwilligers. Regelmatig komt er iemand proeven. Om de smaak nog beter te pakken te hebben, werken we aan een handleiding met wettelijke kaders, veel gestelde vragen, achtergrond informatie, …

De Zuidpoort in de buurt:

Multihuis Nieuw Gent

pinoDeze zomer zou het zo ver moeten zijn: dan komt er een multihuis in Nieuw Gent met een ontmoetingsplaats, doorgeefwinkel (door InGent) en klusatelier (door Samenlevingsopbouw). We hopen dat het initiatief zoveel mogelijk aansluit bij onze oorspronkelijke visie, je kan ze hier nog eens nalezen. De Stad Gent is in gesprek met een mogelijke coördinator. Intussen denken we mee hoe het geheel vorm kan krijgen.

Buurtontbijten

12417725_964038346983379_4866428995700806117_nIntussen blijven de buurtontbijten een groot succes! Om de 2 weken komen 80 buurtbewoners samen om bij te kletsen bij een ontbijt (50 cent). De volgende keer is woensdag 20 april van 8 tot 10u in het buurtcentrum.
 
 
 
 

Buren Voor Buren

10406830_965598023494078_4810780579341720498_nVorige week startte het project ‘Buren Voor Buren’ in onze wijk Steenakker. Samen met Lokaal Dienstencentum De Regenboog, Buurtwerk Nieuw Gent en InGent denken we met bewoners na hoe ze elkaar beter kunnen leren kennen om in een later stadium mekaar te kunnen helpen (bijvoorbeeld boodschappen doen, klussen, de kat eten geven, samen taart bakken, …)

 

Wijkgezondheidscentrum in Nieuw Gent

Twee weken geleden was er de feestelijke opening van het nieuwe Wijkgezondheidcentrum. Het was meteen ook de onthulling van het kunstwerk waar we aan meewerkten (onder leiding van Ambrosia’s Tafel). We laten u nog even meegenieten: