Wat onze regeringen kunnen leren van wolven

wolven
Van wolven weten dat ze sterk rekening houden met een duidelijk pikorde. Het alfamannetje en vrouwtje staan aan de leiding en anderen vervullen andere rollen. Deze foto getuigd dat die leiders rekening houden met de meest kwetsbaren:
de eerste 3 zijn de oude of zieke wolven, zij geven ze het tempo aan voor heel de roedel. Als het andersom was geweest, zouden ze achter blijven en het contact met de roedel verliezen. In het geval van een hinderlaag ze zouden ze opgeofferd worden .
Vlak achter hen komen 5 sterken , de frontlinie. In het centrum zijn de rest de roedel, gevolgd door de 5 sterksten. Het alfamannetje sluit af. Hij regelt alles op de achtergrond. Vanop die plaats kan hij alles zien en de richting bepalen. Hij ziet alles wat er in de roedel gebeurd. De roedel loopt volgens het tempo van de meest kwetsbaren en iedereen helpt elkaar.
(foto Cesare Brai)