programma 17 oktober Werelddag van Verzet tegen Armoede

de jaarlijkse Werelddag van Verzet tegen Armoede (zaterdag 17 oktober) komt dichterbij. Het is opnieuw een gevuld programma geworden waar we u van harte voor uitnodigen om samen een vuist te maken tegen armoede. Dit jaar onder de noemer Armoede is geen eigen keuze, investeer in mensen!
zoektocht​  13u30 – 17u30 Zoektocht (start onder de stadshal)
​In de binnenstad kan je op diverse locaties meedoen met ‘Stad van fortuin?, OverLEVEN met een lege portemonnee’.
Een draai aan het rad bepaalt hoe rijk of arm je bent en dat wordt meteen je uitgangspositie voor een verrassende ontdekkingstocht voor groot en klein.
theater​  18u – 19u Actie / theater der onderdrukten (Sint-Pietersplein)
Dit jaar slaan de Gentse Verenigingen Waar Armen Het Woord Nemen (Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en KinderenSivi en De Zuidpoort) de handen in elkaar en brengen ‘theater van de onderdrukten‘.
Mensen met armoede-ervaring beelden er samen het armoedeweb uit. Over hoe elke uitsluiting, de andere veroorzaakt of versterkt. Tot je helemaal verstrikt geraakt in het web.
Kom naar onze solidariteitsactie om het armoedeweb samen te doorbreken. Een pleidooi om mensenrechten (ook in Gent) te respecteren! (op het plein worden eten en drank voorzien voor de kijklustigen).
herdenking  19u – 19u30 Herdenking (Sint-Pietersplein)
Jaarlijkse herdenking aan de gedenksteen met getuigenissen van mensen in armoede. De herdenking staat dit jaar in het thema van wat betekent 17 oktober voor mensen in armoede, de strijd tegen armoede, samen strijden tegen armoede?. Ook Mieke Vanhecke (voorzitter bmlik) en Frederic Vanhauwaert (Netwerk tegen Armoede) komen aan het woord.
optocht  19u30 – 20u Optocht (Sint-Pietersplein –> stadshal)
We wandelen met z’n allen richting Stadshal met een duidelijke boodschap voor Gent:Armoede is geen eigen keuze. Investeer in mensen! Op de ritmes van de sambaband van Jong Gent in Actie, No Pasaran en Rhythms of Resistance.
 film 20u – 22u Film (stadshal)

  • 20u: Armoede Is Geen Eigen Keuze (Verenigingen Waar Armen Het Woord Nemen 2014). Over hoe mensen in armoede terecht komen en erin blijven.
  • 20u20 – 22u: Kes (Ken Loach 1969). Over een 15-jarig probleemkind dat opgroeit in een troosteloze arbeiderswijk, overal wordt uitgesloten. Een lichtpunt wordt de torenvalk die hij zelf africht.

Programma:
151017-programma