‘Gezondheidstaks heeft niets met gezondheid te maken’

voedingFeest en lach! De federale begroting is rond.
Er valt veel over te zeggen want van een herverdeling is het niet gekomen.
Er valt tegelijk niks over te zeggen want het blijft bijzonder vaag.
Maar één maatregel deed me denken aan één van mijn allereerste ervaringen in De Zuidpoort, samen boodschappen doen voor ons Parlement.
Uiteraard richting Aldi, dat sprak al voor zich. We hadden zin in appelmoes, dus begon ik appels te rapen. Ik werd meteen gek verklaard. Of ik wel wist hoeveel dat kost. Niet dus, appelmoes in bokalen (mét suiker en andere extra’s dus) kostte slechts de helft.
Een paar maanden geleden bekeek ik de prijzen nog eens in het kader van duurzaamheid en armoede (zie grafiek). Een taks op suikerhoudende voeding zal dus wat nu goedkoop is wat duurder maken. En daar stopt meteen het verhaal …
Lees meer in dit artikel van De Standaard:
 ‘Gezondheidstaks heeft niets met gezondheid te maken’