Armoede is geen eigen keuze!

Volgende vrijdag is het Werelddag van Verzet tegen Armoede. Klik hier voor alle info.
Dit jaar willen we met het thema ‘armoede is geen eigen keuze’ duidelijk maken dat mensen niet kiezen om in armoede te blijven of erin terecht te komen. We horen meer en meer stemmen die beweren dat mensen in armoede maar beter hun verantwoordelijkheid moeten opnemen, alsof ze er zelf schuld aan hebben. Voor ons is het duidelijk dat armoede een structureel probleem is. De maatschappij is op zo een manier georganiseerd dat het armoede in stand houdt en vergroot.
We hebben enkele levenslopen, van mensen die actief zijn in De Zuidpoort, onder de loep genomen om te bekijken waarom zij in armoede blijven vastzitten of erin terecht zijn gekomen. We zijn niet opzoek gegaan naar de meest schrijnende situaties, maar we hebben wel 6 voorbeelden. In aanloop van 17/10 zullen we er dagelijks één met u delen.
[toc]

De levensloop van Bo

Armoede is geen eigen keuze BO recto
Armoede is geen eigen keuze BO verso

De levensloop van Simon

Armoede is geen eigen keuze SIMON recto
Armoede is geen eigen keuze SIMON verso

De levensloop van Thierry

Armoede-is-geen-eigen-keuze-THIERRY-recto
Armoede-is-geen-eigen-keuze-THIERRY-verso

De levensloop van Joke

Armoede is geen eigen keuze JOKE recto
Armoede is geen eigen keuze JOKE verso

De levensloop van Guido

Armoede-is-geen-eigen-keuze-GUIDO-recto
Armoede is geen eigen keuze GUIDO verso

De levensloop van Karl

Armoede is geen eigen keuze KARL recto
Armoede is geen eigen keuze KARL verso