Jongeren in armoede tonen videoboodschap aan politici – 6 mei in Gent

Waar liggen maatschappelijk kwetsbare jongeren wakker van? Waar hopen ze op na 25 mei? Jongeren in armoede zijn niet met politiek bezig? Misschien stelt u niet de juiste vragen…. In een videoboodschap doen jongeren dat wel.

De video is geen stoffig memorandum, maar een scherpe, heldere visie met concrete voorstellen voor onze politici waarmee ze na 25 mei aan de slag kunnen. Ze is het resultaat van een beleidsparticipatietraject, waarbij jongeren in armoede tussen 14 en 26 jaar geregeld samenkomen. Ze vertegenwoordigen 8 jeugdwerkingen voor jongeren in armoede, verspreid over Vlaanderen.
Dialoog
Ze komen samen om elkaar te leren kennen, maar vooral om hun stem te laten horen, hun standpunten te bepalen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden. Een paar keer per jaar gaan ze in dialoog met beleidsmakers, onderwijskoepels, ministers… rond deze thema’s.
De sterkte van dit beleidsparticipatietraject is dat het niet ad hoc en van boven af komt, maar op lange termijn wordt aangepakt, op het tempo van de jongeren, op basis van hun interesses, met veel ruimte voor groepsvorming, eigen inbreng en ontspanning.
6 prioritaire thema’s
In aanloop naar de Vlaamse verkiezingen, maakte de groep jongeren een kort filmpje waarin ze 6 prioritaire thema’s naar voor schuiven: armoede, onderwijs, meerderjarig worden, jeugdwerk, werk en wonen.
Graag nodigen we u uit op de lancering van het filmpje ‘jongeren in armoede nemen het woord; memorandum 2014’.
De vertoning gaat door op dinsdag 6 mei, om 18 uur bij de Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen, Nieuwebosstraat 3, 9000 Gent
Programma:

  • 18u: Intro over het beleidsparticipatietraject door Jan Deduytsche (Uit de Marge)
  • 18u15: Vertoning van het filmpje  ‘jongeren in armoede nemen het woord; memorandum 2014’
  • 18u30: slotbeschouwing door Frederic Vanhauwaert (Netwerk tegen Armoede)
  • 18u 40: Mogelijkheid tot gesprek en vraagstelling aan de jongeren
  • 19u30: receptie

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij peter.heirman@netwerktegenarmoede.be

Dit filmpje werd mogelijk gemaakt door: