Petitie: Onze kans om armoede uit te roeien

f7a1dfee510e8170bd052b7b2e223af6

Waarom dit belangrijk is

Het is om razend van te worden — we leven in het rijkste economische tijdperk aller tijden maar de kloof tussen arm en rijk wordt met de dag breder. Maar er is een uitweg: het heet Onvoorwaardelijk Basisinkomen en kan volgens deskundigen armoede volledig uitroeien!
Deze vorm van sociale zekerheid wordt al jarenlang door Nobelprijs-winnende economen voorgedragen als dé oplossing voor armoede en problemen zoals torenhoge ziekenhuiskosten. Veel politici durven zich er niet voor uit te spreken omdat het vaak slecht begrepen wordt maar EU-burgers hebben een formele petitie opgezet en als ze de 1 miljoen halen, dan is de EU wettelijk verplicht om deze veelbelovende, unieke en gedurfde oplossing voor armoede te onderzoeken!
Wanneer 1 miljoen van ons zich hierbij aansluit zal deze petitie aangeboden worden aan de Europese Commissie met de eis dat zij resoluties van het Europees Parlement uit 2010 die oproepen tot meer onderzoek naar basisinkomen moet uitvoeren. Teken nu, voeg je naam toe aan de officiële EU-petitie en deel dit met al je vrienden en familie zodat onze politici de oplossing voor armoede niet meer kunnen negeren.
Teken hier!