Waarom we iedereen gratis geld moeten geven

Donderdag 17 oktober is ’t Werelddag van Verzet tegen Armoede, een dag waar we een vuist maken tegen armoede. Een dag waar we ook de politiek oproepen om te handelen!
Vandaag las ik dan onderstaand artikel op De Correspondent. Het blijft sindsdien in m’n hoofd spoken en wil het heel graag delen. Een van de bevindingen klinkt ‘De belangrijkste reden dat mensen arm zijn, is dat ze niet genoeg geld hebben. Geef hen dus geld’.
Neem even de tijd, het loont!

Waarom we iedereen gratis geld moeten geven (door Dylan Van Rijsbergen)

Als je mensen zomaar geld geeft dan doen ze niks meer, denken we vaak. Maar een berg aan wetenschappelijk onderzoek wijst inmiddels het tegendeel uit: gratis geld helpt. Het is tijd voor een radicale hervorming van de verzorgingsstaat. 
lees het volledige artikel hier.